Muž celý víkend popíjel a pak nemohl najít své auto. Policejní vyšetřování odhalilo kuriózní skutečnost

Alkohol negativně ovlivňuje schopnost přemýšlet racionálně a ničí mozkové buňky. Lidé pod jeho vlivem dělají věci, které by jinak neudělali. To samé se stalo i jednomu muži.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Když se mluví o alkoholu a autech, většina lidí si jako první představí podnapilého řidiče. Všechny situace se však nemusí odehrávat pouze za volantem. Společnost mívá zvykem to, že při popíjení alkoholu se vedou dlouhé diskuze o jakémkoliv tématu. Zábava někdy ubíhá tak rychle, že si lidé nehlídají své finance. Po chvíli zjistí, že jim dochází peníze a začnou vymýšlet řešení. Jeden muž z Nového Zélandu se rozhodl situaci vyřešit celkem zajímavě, a navíc si druhý den nic nepamatoval.

Nedostatek financí vyřešil po svém

V novozélandském městě Rotorua si jeden muž po celý víkend dopřával alkohol tak moc, až se mu podařilo dostat do celkem zajímavé situace. Celé dva dny bylo jeho pití pouze alkoholické a brzy mu začaly docházet peníze na další. Když tento fakt zjistil, začal lehce panikařit. Rozhodl se k celkem radikálnímu řešení, které by nejspíš nikdo nečekal. Jeho hladina alkoholu v krvi byla ale tak vysoká, že jemu se zdálo dobré. Aby mohl pokračovat ve svém opíjení, prodal narychlo své auto.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Prodejní cena byla směšná

Své vozidlo muž prodal za celkem 800 dolarů (přibližně 12 600 Kč). Jeho cílem byl hlavně rychlý prodej, aby se nemusel zdržovat od další skleničky. Ihned se našel člověk, který si od něj auto velice rád koupil. Jeho plán fungoval samozřejmě bezchybně do té doby, než nastal další den. Když se probral, vůbec nic si z předchozího dne nepamatoval. Mezi těmito zapomenutými vzpomínkami byl i prodej auta. Hned poté, co zjistil, že mu vozidlo chybí, nahlásil jej na policii jako kradené.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Nový majitel si auto příliš neužil

Jelikož si nový majitel všechno pamatoval, měl trochu pochybnosti ohledně rychlého prodeje. Raději si zkontroloval, zda vozidlo není nahlášeno jako kradené. Na internetu se podíval do databáze kradených aut a zjistil, že je zde i jeho nový vůz. Nový vlastník musel rychle spěchat na policii, aby vše vysvětlil. Vcelku vtipná situace se naštěstí rychle vysvětlila.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Na stanici byl zavolán i původní majitel, aby se celá situace zcela objasnila. Následně se tito dva muži mezi sebou dohodli a nemuselo probíhat další vyšetřování. Pro lidi by tento příběh měl být poučením. Pro tamní policii byl tento případ oproti ostatním vcelku vtipný. Jiné situace jsou totiž spíše smutné. Spojení alkoholu a řízení vozidla často končí vážnými nehodami.

Co vám se stalo po pár skleničkách kuriózního?

Zdroj: Carmag

Diskuze Vstoupit do diskuze
89 lidí právě čte
Autor článku

Michal Šimunek

Zobrazit další články