Toyota Supra se vrací jako dvojče nového BMW Z5, líbí se Vám?

                   

Toyota jedinou větou potvrdila, že Supra se určitě vrací – a přijede na autosalon v Ženevě. K tomu přidala jednu fotografii na ukázku. Nic víc.

Přitom už dlouhé měsíce kolují mezi příznivci značky zvěsti, že Nurburgringu byly spatřeny zkušební prototypy, spatřeny byly také na německých silnicích během testování v chladném počasí, ale teprve před týdnem Toyota konečně oznámila, že Supra je zpět. Zatím tedy máme pouze jeden jediný snímek a jednu oficiální větu. Vozidlo, které míří na břevnovský autosalon v Ženevě, bude závodní koncept, což vysvětluje velké křídlo viditelné na zatím jediné fotografii, ale můžeme si všimnout i dalších věcí.

Podívejte se pod křídlo a můžete zřetelně vidět integrovaný koncový spoiler. Za pak můžete spatřit obloukovou střechu ve tvaru „dvojité bubliny“, která se tedy skutečně vrací do hry, když byl představen u Konceptu FT-1 z roku 2014. Z toho plyne, že vizuály, které před rokem vytvořil portál carthrottle.com, se v podstatě celkem blížily tomu, co Toyota opravdu chystá

Na druhou stranu společnost Toyota se vůbec nezmínila o modelu jménem Supra. Ani ve své ultrakrátké tiskové zprávě. My o ní hovoříme, protože je to nejpravděpodobnější jméno pro nového nástupce legendární A80. Objevily se zvěsti, že pro něj skutečně bude použitý ikonický název, stejně tak se hovoří o tom, že to tak nebude, ale nejnovější zprávy společnosti Toyota se týkají jejich „nejznámějšího sportovního auta”. Jaké jiné jméno by takové auto mohlo mít, aby splnilo přísné nároky na takové dědictví? Jsme si jisti, že se bude jmenovat Supra.

Supra se poprvé objevila v roce 1978 jako model A40, který byl, stejně jako pozdější A60, odvozen od Toyoty Celica. Generace A70, která se začala vyrábět v roce 1986, už používala samostatnou platformu a zájem o tento model začal rapidně vzrůstat.

Diskuze Vstoupit do diskuze
123 lidí právě čte
Autor článku

Daniel Hamžík

Zobrazit další články