Daimler šokuje: v budoucnu neplánuje žádné spalovací motory. Věří elektřině

                   

Není to jenom Volkswagen, který před nedávnem uvedl, že vývoj spalovacích motorů postupně ukončuje. Nyní se stejným radikálním prohlášením přišel také Daimler. Jde o zprávu z úst jednoho z šéfů společnosti, nikoliv pouze o spekulaci nebo novinářskou kachnu. V tuto chvíli je celkem jasné, jakým směrem se bude vývoj německých vozů ubírat.

Současná generace motorů bude poslední

Přesně tímto sdělením šokoval šéf vývoje společnosti Markus Schaefer. Dodal, že Daimler aktuálně neplánuje připravovat nové jednotky v podobě spalovacích motorů. Vývoj nových motorizací sice bude pokračovat, ale už v nich nebude hrát hlavní roli nafta nebo benzín, ale bude to elektřina. Tímto vyjádřením se pouze potvrdila řada předchozích zpráv o tom, že řada automobilek vidí vývoj právě v elektřině.

Poslední představené modely jsou elektromobily

Že jde o fakt a Daimler to s budoucností myslí vážně, jasně potvrzuje i několik posledních představených modelů. Příkladem je Mercedes EQC, stejně jako Mercedes EQV. A také nelze zapomenout na limuzínu Mercedes EQS. A rozhodně se jedná o poměrně povedené vozy.

Opomenout bychom neměli ani nové verze malých Smartů. Tedy jak čtyřdveřový Smart Forfour, tak i dvoudvéřový Smart Fortwo. Oba dva jsou ryzí elektromobily. I když je třeba dodat, že jejich parametry nejsou úplně dokonalé – hlavně pokud jde o dojezd a maximálku. Ve městě však poslouží více než dobře.

Do roku 2022 bude 10 nových elektromobilů

Slova šéfa vývoje společnosti Markuse Schaefera potvrzuje i to, že do roku 2020 má být představeno 10 nových elektrických modelů využívajících nové označení zkratkou EQ. Poslední informace naznačují, že se aktuálně pracuje na vozech Mercedes EQA a dále Mercedes EQB. Jaké budou další novinky není známo. Jasně to však potvrzuje současný vývoj o tom, že spalovacím motorům u řady automobilek opravdu zvoní hrana.

Diskuze Vstoupit do diskuze
64 lidí právě čte
Autor článku

Daniel Hamžík

Zobrazit další články