Toto jsou nejlevnější sportovní vozy. Na nákup stačí méně než 250 tisíc

                   

Sportovní vozy nemusejí být finančně nedostupné. Je celá řada modelů, které se dají pořídit poměrně levně. Naší hranicí bylo 250 000 Kč a do té jsme se snažili vejít. A povedlo se. Díky tomu vám můžeme představit deset sportovních aut, která vás nezklamou a, na která více peněz nebude třeba.

i

Nissan 350Z

Velmi zajímavé a populární auto vyráběné v letech 2002–2009. Založený je na koncepčním modelu z roku 240Z. Toto dvoumístné provedení sportovního auta oslní jak svým vzhledem, tak i svým výkonem a jízdními vlastnostmi.

i

Ford Mustang S-197

Toto je skutečná nádhera, a i když s ním zrovna nepojedete, bude budit pozornost. Ford Mustang S-197 se vyráběl v letech 2004–2014 a jedná se o pátou generaci tohoto vozu. Existuje v několika provedeních a když kápnete na to pravé, rozpočet vám bude stačit.

i

Chevrolet Camaro Z28

Další z těch, které lákají už vzhledem. Populární Chevrolet Camaro Z28 se vyrábělo v letech 1993–2002 a nutno říci, že z důvodu nízkého zájmu byla produkce postupně utlumována. Za nás se však jedná o skvělou volbu, která může i stoupat na ceně.

i

BMW M3 E36

Známá klasika, které byla v Evropě velmi populární. A stále je, a to už od roku 1992 kdy bylo auto poprvé uvedeno. A to jako sportovní a cenově dostupný vůz. I proto je i v našem žebříčku. Šestiválec a verze kabriolet jsou argumenty, proč do něj jít.

i

Honda S2000

Další ze sportovních aut, které za to rozhodně stojí. Model Honda S2000 byl představen k padesátému výročí Hondy a byl produkován v letech 1999–2009. Tento roadster vás musí dostat jak svým vzhledem, tak i svým jízdním projevem.

i

Porsche Boxer 986

I Porsche může být s uvedeným rozpočtem vaše. Konkrétně model Porsche Boxer 986 který byl poprvé uvedený do provozu v roce 1996. I když jde o starší vůz, rozhodně vás nečeká zklamání. Výkon je stále ohromující a design ukazuje svou celkovou nadčasovost.

i

Mitsubishi Eclipse

I Mitsubishi Eclipse můžeme vnímat jako sportovní vůz a v souvislosti s tím říci, že patří mezi jeden z nejdostupnější. Auto se vyrábí od roku 1989 do roku 2011 a po dobu své produkce sklízelo jeden úspěch za druhé. Otestujte, že to nebyla náhoda.

i

Mazda RX-8

Kombinace zajímavého vzhledu, dobrého výkonu a nízké ceny. To jsou lákadla, kterým vás Mazda RX-8 rozhodně dostane. Pamatujte, že u nejnovějších modelů není motorizace až tak skvělá, jako u těch starších. Důvodem jsou emisní limity.

i

Toyota MR2

I když starší, tak rozhodně ikonické a také zajímavé auto. Taková je Toyota MR2 vyráběná v letech 1984–2007. Dvoumístné auto s pohonem zadních kol je něco, s čím na silnici rozhodně nezapadnete mezi ostatní.

i

Acura RSX Type-S

Méně známé auto, ale o to zajímavější. Verze vyráběná do roku 2004 nabídla 155 koní, ale pokud sáhnete po verzi mladší, můžete se těšit z motorizace o výkonu 210 koňských sil. A to už je záruka velmi svižné jízdy.

Diskuze Vstoupit do diskuze
125 lidí právě čte
Autor článku

Daniel Hamžík

Zobrazit další články