Vybrali jsme ojetá SUV do 200 tisíc. K mání jsou zajímavé kousky

                   

Popularita SUV neustále stoupá. Koupit si však nové auto tohoto typu, je pro řadu lidí stále nedostupné. A tak se musí hledat v segmentu ojetin. Pokud je rozpočet do 200 tisíc korun, dají se najít opravdu celkem slušné a zajímavé kousky. My jsme vybrali ty nejlepší.

iZDROJ FOTOGRAFIE: Pixabay.com

Dacia Duster

I jako nová je tato Dacia prodávána za poměrně slušnou cenu. Je tedy jasné, že v případě ojetiny bude cena opravdu příznivá. Na vůz Dacia Duster, první generace z let 2010 – 2017, nám tak může bez problémů dostačovat stanovený rozpočet. Při výběru motorizace může přijít vhod třeba naftová verze 1,5 HDi, popřípadě benzinová jednotka uvedená na trh v roce 2013. Opomenout však nelze ani možnost pohonu na plyn, s využitím motoru 1,6 nabízející výkon 102 koní.

iZDROJ FOTOGRAFIE: Pixabay.com

Mitsubishi Outlander

Velmi populární vůz, který si také s nastaveným cenovým limitem můžete dovolit. Zajímat byste se měli o Mitsubishi Outlander druhé generace, která se vyráběla v letech 2006 – 2012. I když provedení interiéru v mnohém možná nenadchne, nezapomeňte na zavazadlový prostor o objemu 774, možnost třetí řady sedadel, nebo celkové uplatnění vozu i v terénu. Pozor také na výběr motorizací, jelikož pod kapotou se mohou nacházet i motory Volkswagen 2.0 TDI, nebo motor 2.2 HDi od PSA. Ani jeden není úplně šťastnou volbou.

iZDROJ FOTOGRAFIE: Pixabay.com

Suzuki Grand Vitara

Další z našich kandidátů je Suzuki Grand Vitara druhé generace, která se vyráběla v letech 2008 – 2014. Zajímavostí tohoto vozu je to, že se s ním nebudete muset bát zdolat ani různé druhy terénů, což je rozhodně poměrně značné plus. I když v interiéru může být hlučněji a ne vždy dokonale komfortně, ne každý hledá SUV jenom pro cesty po asfaltových silnicích. Kvalitní provedení láká na svou odolnost a také životnost. A co pod kapotou? Nejlépe benzinové motory o objemu 2 nebo 2,4 litru. Sice nebudou mít nízkou spotřebu, ale jsou spolehlivé.

iZDROJ FOTOGRAFIE: Pixabay.com

BMW X3

Ano, se svým rozpočtem si můžete klidně dovolit pořídit také BMW. Konkrétně tedy mluvíme o modelu BMW X3 s označením E83, který se vyráběl v letech 2003 – 2010. Auto ukazuje celkem dobrou spolehlivost, komfort, ale i životnost. A také slušné motory, jako třeba třílitrový naftový šestiválec, který o nejnižším výkonu 204 koní spolehlivě postačí. Opomenout samozřejmě nelze ani pohon všech čtyř kol, což dělá z tohoto vozu dobrou volbu do zimy, ale i do terénu.

iZDROJ FOTOGRAFIE: Pixabay.com

Hyundai ix35

Doba, kdy korejské vozy neměly dobrou pověst, je dávno pryč. Hyundai ix35 je jedním z těch, které to potvrzují. Toto SUV se vyrábělo v letech 2010 – 2016 a nutno říci, že rozhodně má co nabídnout a ukazuje, jak moc se automobilka posunula kupředu. Je ideálním řešením jako komfortní, prostorné a praktické rodinné auto, kde nechybí celkem slušná výbava. A to vše s jistotou zachování ceny, kdy vám váš rozpočet bude stoprocentně dostačovat. Nutno však říci, že vzhledem ke světlé výšce není auto až tak určené do terénu, ale spíše pro základní ježdění. Klidně i s motorem 1,6 GDI a manuálem, což je jedna ze základních konfigurací tohoto modelu.

Diskuze Vstoupit do diskuze
123 lidí právě čte
Autor článku

Daniel Hamžík

Zobrazit další články