Mladík si postavil funkční auto z kovového šrotu. Stálo ho pouhé čtyři tisíce korun

i Zdroj fotografie: YouTube
                   

Každý si  chtěl v dětství splnit nějaký, ale málokdo dovedl svůj vytoužený projekt do konce. Dětské sny si určitým způsobem v pozdějším věku plní i motoristé, kteří se pak radují ze svých tuningových skvostů nebo citlivě renovovaných veteránů.To je ovšem privilegium, které si mohou dovolit pouze lidé v bohatých částech světa. Stavba vozu od nuly za pouhých 4 000 korun se přitom určitě také počítá jako splněný sen.

Drew Binsky, youtuber, jehož posláním je navštívit všechny země světa a „inspirovat mladé lidi k cestování a zároveň vyvrátit stereotypy, že svět není bezpečný,“ má nové video natočené na okraji ghanského hlavního města, Accry. 11minutový klip vypráví příběh „opravdu inspirativního teenagera jménem Kelvin“, který postavil auto vyrobené výhradně z kovového šrotu za pouhých 200 dolarů (asi 4 000 Kč). A ano, je zcela funkční.

iZdroj fotografie: YouTube

Stavba vlastnoručně vyrobeného auta trvala 3 roky

Výroba vozu z A do Z trvala Kelvinovi asi tři roky. Začal s trubkovou konstrukcí použitou jako základnu a poté přidal zavěšení, které využívá motocyklové komponenty. Karoserie je vyrobena ze starých panelů kontejneru a energii zajišťuje motor motocyklu. V kabině je dokonce funkční audiosystém.

Génius navzdory otřesné chudobě

Toť vše. „Doufám, že někteří z vás pociťují inspiraci z Kelvina a jeho příběhu – věřím, že v budoucnu ještě předvede velké věci,“ říká Drew Binsky a mnozí určitě souhlasí, byť z pohledu příslušníka západní kultury vypadá jeho auto trochu směšně. Ovšem pokud zvážíme podmínky, v jakých Kelvin  musí žít, určitě uznáte, že je opravdu inspirativní a zaslouží si šanci, aby si ho všimnul někdo, kdo mu dá přístup k dalším znalostem a praxi.

Diskuze Vstoupit do diskuze
91 lidí právě čte
Autor článku

Michal Šimunek

Zobrazit další články