Elektrické vozíky jsou tou nejlepší volbou pro každý moderní sklad i výrobní halu. Víte, jaké jsou jejich přednosti?

Vyspělé země na celém světě zažívají v posledních letech prosperitu, o které si mohly předchozí generace jejich obyvatel nechat pouze zdát.

i Zdroj fotografie: Still
                   

Životní úroveň domácností průběžně stoupá, obchody nabízejí široký sortiment zboží a výrobci se předhánějí v tom, kdo dříve přijde se zajímavou novinkou a užitečnou technologií. Ani dočasná omezení způsobená pandemií koronaviru nijak významně pokrok neomezila. Zahraniční obchod i výroba se znovu rozjíždějí na plné obrátky. Logistickým centrům, producentům zboží i obchodním řetězcům se rozhodně vyplatí zajistit si dostatečné prostory i kvalitní manipulační techniku.

Elektrické vozíky jsou ideálním řešením pro práci v uzavřených prostorách

Ještě dnes se najdou provozy, které využívají ruční vysokozdvižné a paletové vozíky. Takové řešení ale rozhodně není efektivní. Pokud jsou takové vozíky používány pouze nárazově, například jednou či dvakrát týdně při přebírání většího množství zboží od dodavatele, mohou samozřejmě zcela stačit. Ve vytíženém skladu nebo výrobní hale ale jejich používání mnohdy způsobuje nemalé časové ztráty, navíc klade výrazně vyšší nároky na zaměstnance. Zejména vysokozdvižné vozíky, které se často označují zkratkou VZV, by měly být vybaveny pohonem. Diesel ani plyn však nejsou ideální zejména pro práci v uzavřených prostorách. Řada provozů sice má kvalitní odvětrávání, i tak je ale výrazně lepší zcela zamezit emisím. Společnost, která pořídí elektrické vozíky, zajistí na pracovištích o poznání čistší vzduch. A jelikož jsou elektrické motory naprosto tiché, sníží se i hlučnost. Zaměstnanci tak budou mít zajištěny výrazně lepší podmínky.

Pro zodpovědné firmy není ekologie prázdným slovem. Lion vozíky jsou k přírodě výrazně šetrnější než jejich předchůdci

V současnosti je nejen v evropských státech kladen velký důraz na rozvoj elektromobility a omezení spalovacích motorů. Právě díky elektromotorům je možné výrazně snížit emise a pomoci životnímu prostředí. Přestože se o elektrických motorech mluví nejčastěji v souvislosti s automobily, autobusy a dalšími vozidly určenými k provozu na silnicích, stále častěji je využívají i plavidla a nejrůznější pracovní stroje. Zvolíte-li navíc elektrický vozík s Li-Ion baterií místo olověné, uděláte pro přírodu ještě více. Lithium-iontové baterie navíc umožňují o poznání vyšší dojezd elektrického vozíku než olověné. Navíc jsou mají při stejném výkonu výrazně menší objem a nižší hmotnost. Lion vozíky proto v současnosti patří v rámci manipulační techniky mezi naprostou špičku.

Má elektrický vozík výkon srovnatelný s vozíkem vybaveným některou ze starších technologií?

Elektrické vozíky mohou být výkonné, stačí jen vybrat ten správný. Rozhodně se vyplatí zvolit elektrický lion vozík od renomovaného výrobce, který si váží svých zákazníků a dbá na vysokou kvalitu svých výrobků. Například společnost STILL nabízí hned několik modelů elektrických VZV s označením RX 20, RX 50 a RX 60. Můžete si u ní pořídit elektrický vozík, který si hravě poradí s nákladem do hmotnosti až 8 tun. STILL stále prodává i elektrické VZV s olověnými bateriemi, velký důraz však klade na inovace i ekologii. Její lion vozíky patří mezi ty nejlepší na trhu.

Proč si pořídit VZV právě od společnosti STILL?

Značka STILL je dobře známá v České republice i v zahraničí a mezi zákazníky si získala dobrou pověst. Společnost na trhu působí již celé století a nepřetržitě se snaží vylepšovat své produkty. Elektrotechnika je přitom jejím hlavním těžištěm. Navíc se jedná o dodavatele, který je vám nejen schopen dodat lion vozíky a další jednotlivé kusy manipulační techniky, ale také sestavit profesionální a vysoce efektivní řešení skladu přesně na míru.

Diskuze Vstoupit do diskuze
126 lidí právě čte
Autor článku

Michal Šimunek

Zobrazit další články