Zrnková káva v ponožce umístěná pod sedadlem řidiče neutralizuje všechny pachy v jakémkoliv vozidle

Jestliže občas otevřete dveře od auta a ucítíte nepříjemný zápach, na vině může být několik věcí. Pomoci vám může jednoduchý trik, který oceníte v půjčeném autě.

i Zdroj fotografie: Škoda
                   

Nepříjemný pach v interiéru vozidla není asi pro nikoho příjemný. Pokud například ve voze občas jíte či vozíte vaše čtyřnohé miláčky, může kamkoli něco zapadnout. Časem se s velikou pravděpodobností objeví v autě zápach, který je občas až obtěžující. Na vině však může být také klimatizace či ušpiněné autopotahy. Je důležité pachy jen nepřekrýt, ale eliminovat.

Hlavní je úklid

Pokud chcete nalézt hlavní zdroj zápachu v autě, je nutné si vůz pečlivě uklidit. Je totiž možné, že kelímek od kávy, který jste odložili do přihrádky, se již bude rozkládat, a protože byl zaházený ostatními odpadky, nebyl vidět. Začněte tím, že z auta vynesete všechny odpadky. Poté vezměte k ruce vysavač a všechna místa důkladně vysajte. Nezapomínejte vyluxovat i pod sedačkami a vedle nich v úzkých mezerách.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Při práci vám pomohou vyměnitelné nástavce. Jestliže stále nenaleznete zdroj pachu, vyzkoušejte tepovač na sedačky. Pokud se na ně vylila nějaká tekutina, nemusí už být ani vidět, ale stále bude cítit. Tento postup by mohl pomoci. Protože se jedná o mokré vysávání, je lepší tuto práci nechat na léto. V zimě svěřte tepování do rukou odborníka, ten vám poté sedačky i vysuší. V případě, že zápach bude přetrvávat, máte ještě několik možností.

Zkontrolujte klimatizaci

Lidé často zapomínají na to, že i z klimatizace může jít zápach. Ten vychází z výdechů klimatizace a způsobují jej bakterie a nečistoty na tomto místě. V takovém případě je dobré vyměnit kabinový filtr a poté použít dezinfekci na klimatizace. Pokud byste chtěli být opravdu důkladní, nechte interiér vozidla vyčistit generátorem ozónu. Ten dokáže účinně zlikvidovat pachy i plísně. Taková metoda není příliš drahá, a navíc je i velmi účinná.

iZdroj fotografie: Pixabay

Speciální interiérové přípravky

V obchodě naleznete spoustu doplňků k autům a mezi nimi se nachází i spreje a vůně do interiéru. Ty zápach nejen překryjí, ale také jej i eliminují. Lidé si tyto přípravky pořizují rádi, protože poté mají ve voze krásnou vůni. Podívejte se po pohlcovači pachů nebo jiné vůni. Lze sehnat i speciální difuzér do auta, do kterého si nakapete váš oblíbený éterický olejíček. Vždy je potřeba myslet na to, aby byl pach nejen zakryt, ale také eliminován / pohlcován. Osvěžovače vzduchu používejte vždy až po vyčištění interiéru.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Proti pachu použijte zrnkovou kávu

Nevšedním tipem, který nezná mnoho lidí, je použití zrnkové kávy. Má ji doma téměř každý a používá se nejen pro přípravu nápoje, ale také jako pomocník při úklidu a eliminaci pachů. Pokud byste ji umístili ve vozidle, umí dokonale pohltit pachy a v autě produkuje příjemnou vůni.

iZdroj fotografie: Pixabay

Do tenkého látkového sáčku nasypte malé množství zrnek. Ten pak dejte pod sedačku spolujezdce nebo na jiné místo. Pokud dáte pytlíčky s kávou na více míst, dosáhnete lepšího efektu. Tento trik oceníte hlavně v půjčeném autě. Není nutno si do něj kupovat osvěžovač a využít kávu, kterou většina z nás má doma nebo v práci.

Jakými triky se zbavujete zápachu v autě vy?

Zdroj: AutoCar

Diskuze Vstoupit do diskuze
68 lidí právě čte
Autor článku

Michal Šimunek

Zobrazit další články