Řidič byl tak opilý, že překročil stupnici měření Drägeru. Nemohl ani mluvit a způsobil ošklivou nehodu

Alkoholem se na cestu posilnil neposedný řidič. Pod vlivem ale způsobil dopravní nehodu. Zasahující policisté mu hodnotu alkoholu v krvi nedokázali změřit, byla příliš vysoká.

i Zdroj fotografie: iStock
                   

To, že polské silnice jsou nepřeberným zdrojem kuriozit už sice víme, ale některé případy i tak dokáží překvapit. Se zajímavou situaci se setkali strážníci policie při zásahu u střetu dvou automobilů. Jeden z řidičů byl opilý již na první pohled. To, kolik mě alkoholu v krvi se ale nepodařilo zjistit. Policisté sice alkoholtester měli, ale hodnota byla tak vysoká, že ji tester nedokázal naměřit.

Nepříjemný střet dvou vozidel

Střet dvou vozidel se odehrál 24. ledna v Kępě, což je vesnice ve správním okrese Gmina Łubniany v Opolském kraji v jihozápadním Polsku. Leží přibližně 9 kilometrů jihozápadně od Lubnic a 6 km severně od krajského města Opole. U nehody zasahovali policisté z polského města Šamotuly, odkud byl i jeden z řidičů. „Už při zahájení zásahu bylo zjevné, že je řidič vozidla Volkwagen Golf pod vlivem alkoholu,“ vysvětluje zasahující policista. 47letý řidič vozidla Volkswagen Golf se střetl s vozidlem Fiat Ducato.

iZdroj fotografie: Depositphotos

„Řidič Golfu přejel křižovatkou a najel na obrubník. Při úhybném manévru se mu podařilo narazit do vozidla Fiat Ducato,“ popisuje situaci policejní důstojník. „Oba řidiče jsme na místě legitimovali a požádali je, aby se podrobili dechové zkoušce,“ vysvětluje dál situaci. Řidič Golfu měl dle slov policistů problém se základní koordinací pohybu, mluvením, ale dokonce mu dělalo problémy i vystoupení z vozidla. Hladina alkoholu byla ale tak vysoká, že ji ani alkoholtester zasahujících policistů nedokázal změřit.

Více než 4 promile alkoholu

„Při měření došlo ke zjištění, že je muž pod vlivem tak velkého množství alkoholu, že se nám jeho hladinu nepodařilo ani zjistit,“ vysvětluje policista dále. „S touto situací jsem se setkal poprvé,“ dodává s úsměvem. Muži bylo hned na místě zabaveno auto a řidičské oprávnění a byl odvezen na krevní test, jehož výsledky budou známy později. Hladina alkoholu ale jistě nebude blízko nule, a proto řidiči hrozí za jeho nepromyšlené jednání trestní odpovědnost.

Jak byste v roli policistů reagovali vy?

Zdroj: TVP3

Diskuze Vstoupit do diskuze
142 lidí právě čte
Autor článku

Michal Šimunek

Zobrazit další články