Budete přezouvat na celoroční pneumatiky? Představíme vám 5 nejlepších

                   

Celoroční pneumatiky se těší stále větší oblibě

Protože se celoroční pneumatiky prodávají stále častěji, je nejvyšší čas, podívat se, které obstály v nezávislých testech nejlépe. Pro bezpečný provoz na mokru či na zasněženém povrchu je ideální variantou zakoupení jak letních, tak zimních kol. Pokud ale z určitých důvodů nechcete či nemůžete mít oboje, celoroční pneumatiky jsou vhodnější, než jezdit dvanáct měsíců třeba na letních nebo na zimních kolech.

Jaká je největší výhoda celoročních pneumatik

Nespornou a největší výhodou je u celoročních pneumatik to, že je nemusíte dvakrát ročně přezouvat. Jenže nemají úplně nejlepší jízdní vlastnosti ani v letních, ani v zimních měsících. Už jen z hlediska fyzikálních vlastností nemůže jedna směs, ze které je pneumatika vyrobena, fungovat při teplotách hluboko pod bodem mrazu nebo na rozpálené silnici. Pokud ale jezdíte převážně ve městě nebo jezdíte krátké vzdálenosti v oblastech, kde se neobjevuje sněhová pokrývka, tak je tato varianta dobrým řešením.

Celoroční pneumatiky si změřily své schopnosti se zimáky

Německý magazín se zaměřoval na nezávislé testy zimních pneumatik a do testu zařadil také celoroční plášť. Jednalo se o běžně používanou velikost 205/55 R16. Z nezávislých testů jasně vyplynulo, že se celoroční pneumatiky zimákům stále ještě nevyrovnají. Krizové pro ně vyšly jak manévry na sněhu, kde totálně propadly, dobře si nevedly ani při odolávání aquaplaningu.

Jak probíhají nezávislé testy celoročních pneumatik

Celoroční pneumatiky měří své síly během nezávislých testů jak na suchu, mokru, tak i na sněhu a ledu. Podle několika testů se vítězi mezi celoročními plášti staly pneumatiky Michelin CrossClimate, které pospíraly nejvíce umístění v TOP 3. Dobrou volbou jsou také pneumatiky Goodyear. Třetí příčku obsadily Nokian. Dále se umístily pneumatiky Falken či Vredestein.

Diskuze Vstoupit do diskuze
65 lidí právě čte
Autor článku

Michal Šimunek

Zobrazit další články