Jak vypadá garáž snů za čtvrt miliardy korun? Po přečtení ji ihned budete chtít také

                   

Místo, kde auto „odpočívá“ pokud zrovna není na silnici nebo na okruhu, je možná stejně tak důležité, jako údržba takového auta. Obyčejným smrtelníkům postačí střecha nad jejich plechového miláčka. V lepším případě to bude garáž, do které se nedostane ani vlhkost, ani zloděj nebo jiná havěť. Jenže když máte na kontě milióny a vícero aut v hodnotě stamiliónů, určitě nenecháte taková auta pouze v garáži.

Bývalý šéf high-tech společnosti a milovník aut si nechal v roce 2002 vystavět  garáž, co možná nejlépe vybavenou. S dotazem „Jak uchovat obraz po tisíc let ?“ přišel za kurátory muzea. Odpověď, která se mu dostala, je základem pro celou garáž s kapacitou pro minimálně 25 aut. Nejdůležitější pro uchování čehokoliv po co nejdelší dobu je zejména vlhkost a teplota vzduchu. Proto garáž disponuje následujícím: 3 komerční systémy pro topení, větrání a klimatizaci, průmyslovým odvlhčovačem vzduchu, mikronovým filtrem prachových částic, ultrafialovým antibakteriálním systémem a dvěma zvlhčovači vzduchu pro optimální vlhkost vzduchu, kvůli lokaci garáže v suchém podnebí.

Jenom to je výčet techniky tvořící co nejlepší prostředí pro automobily budoucího majitele této garáže, jejíž cena je stanovena na 10 miliónů amerických dollarů. Za tuto cenu však nedostanete jen garáž, ale i další patro čítající 3 koupelny, 1 pokoj nebo balkón. Celé zařízení má plochu 650 metrů čtverečních.

Pokud se vám líbí na Malibu a chcete svou drahou sbírku aut uschovat do co nejlepších možných prostor, tato garáž je určená přímo pro vás. Pokud ne, alespoň se pokochejte fotografiemi tohoto zajímavého a technicky luxusně řešeného sídla.

Diskuze Vstoupit do diskuze
96 lidí právě čte
Autor článku

Michal Šimunek

Zobrazit další články