Tesla míří do Německa. Vybírá ze 2 lokalit, kde postaví novou továrnu

                   

Vozy Tesla nejsou populární jenom ve své domovině. Stále častěji se s nimi setkáváme i v Evropě. Na to automobilka reaguje a má v plánu na starém kontinentu postavit továrnu. Rozhodla se pro Německo.

Informaci o tom, že by Tesla měla začít stavět továrnu v Evropě, potvrdil Elon Musk už v červnu letošního roku. V té době však bylo vše na úplném začátku. Nebylo ani jasné, zda se bude skutečně jedná o umístění v Německu, nebo nakonec půjde o jinou zemi. nyní jsou plány Tesly podstatně jasnější.

Přemýšlí se o vhodné lokalitě

Nyní je tím nejdůležitějším úkolem vybrat vhodné místo. Elon Musk v souvislosti s tím uvedl, že hledá strategicky výhodnou geografickou lokalitu. Tesla by podle něho měla mít továrnu poblíž hranic s Francií a zároveň by to odtud nemělo být daleko ani do zemí Beneluxu. Tímto vyjádřením se možnosti podstatně zúžily.

První návštěvy již proběhly

Že by se Tesla mohla držet svého vyřčeného plánu, to potvrzují i první návštěvy v Německu. Zástupci automobilky totiž již navštívili oblast Severní Porýní-Vestfálsko a podle všeho byli také v Dolním Sasku. Obě místa by tak podle všeho mohla přicházet v úvahu pro stavbu nové velké továrny. Obě vyhovují jak z hlediska geografické polohy, tak v dalších požadavcích, které Tesla má.

Výrazný posun v elektromobilitě

Továrna Tesly v Evropě by mohla znamenat výrazný posun v oblasti elektromobility. I když se na dané vozy poslední dobou snáší mnoho kritiky, nelze zapomínat na to, že je to právě Tesla, která už dlouho nabízí stylové vozy s velmi dobrým dojezdem. V tomto má zajímavou konkurenční výhodu a díky továrně v Evropě by mohla mnohem lépe zasáhnout zákazníky i na starém kontinentě. Nutno však dodat, že Mercedes, Audi, ale třeba i Porsche nebo Jaguar už elektromobily také delší dobu vyvíjejí a rozhodně nebudou chtít dopustit, aby je americká Tesla převálcovala. Ne v jejich domovině – tedy v Evropě.

Diskuze Vstoupit do diskuze
118 lidí právě čte
Autor článku

Daniel Hamžík

Zobrazit další články