Tesla v tichosti změnila vratnou zálohu na nevratný poplatek. Rozmyslet si koupi vyjde draho

                   

Kdo si chtěl donedávna objednat automobil Tesla, musel počítat se zaplacením určité zálohy, která však byla v případě rozmyšlení koupě vratná. Tuto účtovanou položku Tesla v tichosti změnila a místo ní zavedla poplatek, který je nevratný. To znamená jediné. Kdo si koupi auta nakonec z jakéhokoliv důvodu rozmyslí, ten o peníze přijde.

Změna proběhla v tichosti

Předchozí vratná záloha se musela skládat po objednávce vozu, jako jakási jistota v tom smyslu, že o auto skutečně máte zájem a že nejste nějaký šprýmař. Zároveň platilo, že kdo si koupi v budoucnu rozmyslel, tomu byly zaplacené peníze v plné výši vráceny. Nyní došlo ke změně, která byla provedena zcela v tichosti. Kdo se nyní rozhodně objednat si Teslu, musí sice stále platit, ale nikoliv ve formě vratné zálohy, ale ve formě nevratného poplatku.

Částka je spíše symbolická

Účtovaná částka však rozhodně nedosahuje sumy, jako tomu bylo předtím. Kdo si v minulosti objednával vůz Tesla, musel počítat s částkou ve výši 1 000 USD ve formě vratného rezervačního poplatku a s částkou ve výši 2 500 USD, což byla záloha na vůz. Při předání se z kupní ceny vozu obě částky odečetly a zákazník doplatil zbytek. Automobilka získala určité jistoty a zákazník nezaplatil navíc ani korunu.

Současná situace je taková, že při objednávce vozu je třeba zaplatit nevratný poplatek, který je však spíše symbolický a má hodnotu 100 USD. Pokud si zájemce v budoucnu nákup vozu rozmyslí, není mu vráceno vůbec nic. Samozřejmě je jasné, že s takovým zákazníkem souvisí určité výdaje ze strany Tesly. Otázkou je, zda skutečně dosahují částky 100 amerických dolarů.

Zatím jenom v USA

Tato změna neproběhla celosvětově, ale proběhla zatím jenom v rámci Spojených států amerických. Pokud máte v plánu pořídit si Teslu u nás, lze ji objednat prostřednictvím oficiálního dealerství, které u nás bylo konečně nedávno otevřeno. Tím však zároveň neříkáme, že dříve nebyly automobily Tesla v České republice k dostání. Naopak.

Diskuze Vstoupit do diskuze
87 lidí právě čte
Autor článku

Daniel Hamžík

Zobrazit další články