Nový Volkswagen Golf 8. generace představen. Elektřina hraje prim

                   

Dlouho očekávaná premiéra je tady. Osmá generace jednoho z nejpopulárnějších aut, kterým je Volkswagen Golf. Čím auto překvapí primárně? Elektřinou. Ta bude hrát v novém golfu hlavní roli. K tomu všemu přidejme zajímavý vzhled, propracovaný interiér a dobrou výbavu, včetně řady asistenčních systémů.

Sázka na hybridní pohon

I když mnoho lidí očekávalo, že nový Volkswagen Golf bude k dispozici i v čistě elektrickém provedení, nestalo se tak. Automobilka sází výhradně na hybridní pohon. K dispozici bude hned 5 takových variant, které poznáte celkem jednoduše. Ponesou označení eTSI. Půjde o mild-hybridní systém, který bude k dispozici ve výkonech 110, 130 a 150 koní. Tato standardní nabídka hybridů bude doplněna ještě další zajímavou dvojici. A to takzvaný eHybrid, což je označení pro PHEV variantu. Klasická verze bude k dispozici s výkonem 204 koní a dále tu bude také verze GTE s výkonem 245 koní.

Nechybí ani nafta

Pokud se podíváme na motorizace pod kapotou, tak by měl Volkswagen Golf nabídnou dva benzinové motory o výkonu 90 nebo 110 koní. Ty budou doplněny také dvojicí naftových motorů s výkony 115 nebo 150 koní. Jde o jedny z nejmodernějších motorů, které mají dva katalyzátory nebo nový systém vstřikování AdBlue. To vše z jednoho jediného důvodu – ekologie.

Důraz primárně na bezpečí

Pokud jsou další novinky, které mají ambici zaujmout, tak se rozhodně jedná o řadu bezpečnostních prvků. Když si je postupně začneme mapovat, musíme zmínit třeba systém Front Assist který zabraňuje kolizi. Dále je to adaptivní tempomat využívající systém komunikace Car2X upozorňující na blížící-se kolonu. Dále to bude Travel Assist který už přináší první pokusy o autonomní řízení.

Opomenout nelze také další zajímavé prvky výbavy, jako je například připojení k internetu, dále to bude i asistent pro jízdu v pruzích, systém rozpoznávání překážek, stejně jako nelze opomenout ani světla s funkcí LED Matrix, která jsou však za příplatek. Samozřejmostí má být také automatická klimatizace, streamovací služby We Connect, nebo také bezklíčové startování.

Diskuze Vstoupit do diskuze
117 lidí právě čte
Autor článku

Daniel Hamžík

Zobrazit další články