Lamborghini stálo 45 let v opuštěné garáži. Vypadá téměř nedotčené

                   

Parkovat auto v garáži je skvělý způsob, jak prodloužit jeho životnost a jak zajistit, že se mu může vyhnout koroze a další problémy. Někdy však dojde k tomu, že zde majitelé své auto zapomenout. Opustí své bydlení a svůj majetek a vše zde zůstane tak, jako v den odchodu. A nikdo následně ani netuší, jaký skvost se může v garáži skrývat.

Unikátní žluté Lamborghini

Takto nějak můžeme popsat příběh unikátního žlutého Lamborghini, které bylo také opuštěno svým majitelem, který ho ponechal ve své garáži, jeho osudu. Málokdo však tušil, co unikátního se stane. Tedy spíše nestane, jelikož auto odpočívalo na svém místě dlouhých 45 let. Po celou tuto dobu nikdo netušil, co se ve staré téměř polorozpadlé garáži skrývá za skvost. S tímto vozem bylo naposledy vyjeto v roce 1974 a od té doby stál zaparkovaný v garáži.

i

Legendární Lamborghini Miura P400 S Coupe

I kdyby se jednalo o jakékoliv Lambo, tak už to, jak dlouho zde bylo ukryto, je unikátní. V tomto případě šlo navíc o velmi unikátní model Lamborghini Miura P400 S Coupe z roku 1969. Ten už byl ve své době ceněnou raritou. A co teprve nyní, po dlouhých 45 letech od chvíle, co bylo auto naposled zaparkováno.

i

Pokud se podíváme na několik technických vlastností, jde o vůz, který je vybavený motorem V12 o objemu čtyř litrů. Tento motor nabízí výkon 370 koní, díky kterým dokáže z nuly na stovku zrychlit za 5,5 sekundy. Maximální rychlost vozu je 285 kilometrů v hodině. Tento unikát hravě strčí do kapsy řadu současných sportovních aut. A teď si představte, že něco podobného bylo na silnici k vidění už v roce 1969.

i

Auto je velmi zachovalé

Právě díky tomu, že bylo auto po celou dobu ukryto v garáži, je velmi zachovalé. Renovace samozřejmě potřeba bude, ale ne až tak rozsáhlá, jako tomu může být v případě řady jiných podobně nalezených aut. A cena? Jak bývá zvykem, bude vůz prodán formou aukce, tedy nejvyšší nabídce.

Diskuze Vstoupit do diskuze
103 lidí právě čte
Autor článku

Daniel Hamžík

Zobrazit další články