Nehoří jenom Tesly. V garáži se vznítil i konkurent Porsche Taycan

                   

Ukazuje se, že elektrická auta možná mají jeden poměrně velký problém, kterým jsou rizika vzniku požáru. Když se pravidelně objevovaly zprávy o tom, že někde zase shořela Tesla, nikomu už to nepřišlo až tak divné a problémy se přisuzovali chybě v daném voze. Nyní to však vypadá, že to nebude jenom Tesla, který může mít problémy. Shořel další elektromobil a v tomto případě šlo o hlavního konkurenta americké automobilky. Tímto vozem byl Porsche Taycan.

Požár v garáži

Ke vzniku požáru nedošlo během jízdy s vozem, ale vše chvíli, kdy byl zaparkovaný v garáži. Daný incident se odehrál zhruba v polovině února letošního roku, ve Spojených státech amerických, konktrétně potom na Floridě. Podle některých svědků daného požáru nejprve došlo k výbuchu. Ozvala se velká rána a potom auto teprve začalo hořet. Plameny se rychle šířily a záchrana takového vozu bylo v podstatě nemožná.

První takový případ

Zatímco americká Tesla má za sebou celou řadu případů, které souvisejí s jejími požáry jak na silnicích, tak i na nabíječkách, tak v případě Porsche Taycan se zatím jednalo o úplně první případ. Pochopitelně se začne vyšetřovat, co bylo příčinou požáru a proč k němu došlo. Bude třeba prošetřit všechny okolnosti a hlavně zjistit, zda ve voze není nějaká technická závada, která by mohla ohrožovat i ostatní modely, které mají za cíl se minimálně vyrovnat Tesle. Jak je vidět, to se zatím daří i v tom, že i Porsche stejně jako Tesly hoří.

Vůz byl zcela zničen

Vzhledem k rychlosti a vzhledem k následnému rozšíření požáru se auto nepodařilo zachránit a auto zcela shořelo. Dokonce tak, že na první pohled není téměř identifikovatelné a málokdo by poznal. Že šlo právě o elektrické Porsche Taycan. Požár zničil jenom samotné auto a vybavení garáže. K případnému zranění lidí v tomto případě naštěstí nedošlo.

Zdroj: Porsche

Diskuze Vstoupit do diskuze
55 lidí právě čte
Autor článku

Daniel Hamžík

Zobrazit další články