Zloději okrádají řidiče pomocí snadného triku s PET lahví

                   

Když nám chce někdo vykrást auto, může k tomu použít celkem jednoduchý trik, na který stačí obyčejná PET lahev. Jenom to ukazuje na to, jak jsou někteří zloději vynalézaví a že k tomu, aby se dostali do auta, nepotřebují žádnou sofistikovanou techniku, jelikož jim stačí jenom obyčejná lahev od limonády.

Na to správné místo

Jak je PET lahev ze strany zlodějů užívána? Velmi jednoduše. Staří, když ji zasrčí na to správné místo. A to mezi vaši pneumatiku a váš podběh. Právě sem ji s použitím lehké síly zastrčí. Nijak tím vaše auto nepoškodí, ani k tomu nepotřebují žádné zvláštní dovednosti. A jak je možné, že vám s tímto trikem vykradou auto? Je to jednoduché.

Jak to funguje v praxi?

Tento trik se používá hlavně na velkých parkovištích. Zloději zde jenom tak bloumají a tipují si auta těch, kteří přijedou sami. Řidiči odejdou pryč, k vozu se nenápadně přiblíží zloděj a použije trik s plastovou lahví, kterou následně zastrčí na to pravé místo. S potom jenom čeká, až se majitel vozu vrátí. Záměrně si vybírají vozy, kde lidé cestují sami. Jinak by jejich plán nebyl proveditelný.

Tento řidič následně sedne za volant, nastartuje své auto a začne se pomalu rozjíždět. Najednou uslyší divné zvuky, které vydává PET lahev umístěná mezi kolem a podběhem. Řidič logicky vystupuje a jde se podívat na to, co se to děje. A v tu chvíli mají zloději volné pole působnosti.

Berou vše co je ve voze

Zatímco řidič chodí kolem vozu a zkoumá, co dělá hluk, a potom začne vyndávat PET lahev, mají zloději přístup do interiéru auta. Řidič si jich nevšímá a oni se jednoduše natáhnou pro věci, které zde jsou položené. A že jich může být celá řada, jako například odložený mobil, odložená peněženka, nebo celá dámská kabelka. A jak se takové krádeži dá nejlépe předejít? Je to snadné, protože stačí při každém opuštění vozu stáhnout okénka, zavřít dveře a auto zamknout.

Diskuze Vstoupit do diskuze
129 lidí právě čte
Autor článku

Daniel Hamžík

Zobrazit další články