Šéf designu BMW prozradil, proč mají vozy stále větší přední ledvinky

                   

Když se podíváme na současné nové vozy BMW, jasně přitáhne pozornost jedna věc. A tou je přední část vozu, konkrétně opravdu velké takzvané ledvinky. S každým novým vozem je tak na sociálních sítích a na různých diskuzních fórech BMW terčem kritiky a mnohdy i posměchu. Lidé zde nechápou, proč právě takto výrazné prvky používá a jaký je k tomu důvod.

Šéf designu prozradil odpověď. Zákazníci to tak chtějí

Šéf designu BMW, Domago Dubec promluvil, proč automobilka používá stále větší ledvinky, které jsou podle některých za hranicí dobrého vkusu. A odpověď mnohé překvapí, jelikož tím hlavním důvodem je to, že lidí to tak chtějí. Tedy chtějí to zákazníci značky, kteří jsou potenciálními kupujícími daných vozidel.

Podle šéfa designu BMW dostává automobilka zpětnou vazbu od svých zákazníků, komunikují s nimi a na tom se odráží i to, jak současné vozy vypadají a jak budou vypadat i ty budoucí. A právě masivní a velmi výrazné ledvinky jsou jedním z prvků, které zákazníci chtějí. Při diskuzích o daných vozech to však na první pohled vypadá jinak.

Fanoušek, nebo zákazník?

Na první pohled se tedy může zdát, že masivní ledvinky u vozů BMW nikdo nechce. Alespoň to plyne z názorů na sociálních sítích, ale i z názorů na diskuzních fórech, nebo na různých automobilových serverech. Podle šéfa designu BMW je však třeba rozlišovat, kdo je běžným fanouškem značky a kdo je skutečným zákazníkem. A najednou může použití tak velkého prvku dávat smysl.

Zatímco fanoušci se obvykle často zapojují do četných diskuzí, zákazníci v tomto nemají potřebu. I proto, že se s ostatními nechtějí hádat. A zatímco fanoušci jsou povětšinou ti, co si prémiové nové BMW patrně nikdy nekoupí, tak skuteční zákazníci, kteří proti takto výraznému prvku nic nemají, jsou obvykle ti, kterým vůz tento značky parkuje, nebo bude parkovat v garáži. Toto vysvětlení zní celkem logicky.

Foto: Pixabay.com

Diskuze Vstoupit do diskuze
51 lidí právě čte
Autor článku

Daniel Hamžík

Zobrazit další články