Tahle auta mají mezi řidiči špatnou pověst. Mnohdy je pravdivá

                   

Vybrat správné auto, to může být oříšek. Mnohdy zvažujeme řadu věcí, včetně toho, jaké má dané auto pověst. Jsou takové vozy, které patří mezi osvědčené – třeba taková Octavia nebo Passat, a potom tu jsou vozy, které moc dobrou pověst nemají. Někdy je to postaveno na historických zkušenostech, na obavách, jindy zase na reálných zkušenostech. Podívejme se na žebříček těch vozů, které mají skutečně pověst, která není úplně dobrá.

Nissan Versa

Mnoho lidí Nissan Versa zaujme a tak si auto koupí. Postupem času ale začínají odhalovat různé nedokonalosti, a to ať už jde o provedení, nebo se jedná třeba o provozní náklady, či nutnost návštěvy servisu. Není výjimkou, že řada lidí toto auto po koupi velmi brzy prodá, aby se vyvarovali vyšších nákladů.

Jaguar XF

Povedené, zajímavé i stylové auto, které však nijak dobrou pověst bohužel nemá. Jaguar XF je obvykle spojován hlavně s negativní pověstí. Důvodem je jeho celková nekvalita, tedy především časté poruchy, které se vyskytují. A takové u drahého a výjimečného vozu pochopitelně nechce nikdo.

iZDROJ FOTOGRAFIE: Pixabay.com

BMW X3

Ani toto auto na tom není z hlediska pověsti nijak dobře. Zatímco praktičnost, pohodlí a bezpečnost bývají hodnoceny kladně, tak negativem je mnohdy cena provozu. A to hlavně z pohledu servisních nákladů, nebo ceny dílů. Pokud se na voze něco pokazí a je třeba to opravit, musí majitel sáhnout hlouběji do peněženky.

BMW X1

I tady musíme zmínit podobná fakta, jako v předchozím případě. Celkové náklady na provoz dělají z vozu model s nepříliš dobrou pověstí. Také připomeňme, že nijak špičková není podle mnohých majitelů ani jeho celková spolehlivost.

iZDROJ FOTOGRAFIE: Pixabay.com

Range Rover Evoque

Na první pohled se sice jedná o výjimečné, luxusní auto, ale na ten druhý je třeba připomenout, že i odborníci radí se vozu vyhnout. Range Rover Evoque na tom není nijak dobře jak z hlediska provozních nákladů, tak celkové spolehlivosti. I proto je jeho pověst spíše kontroverzní. Což je škoda, jelikož jde o zajímavý vůz.

Mercedes-Benz třídy C

I toto je auto, které není majiteli příliš dobře hodnoceno a tak dokonce dochází k tomu, že se ho i po roce zbavují. V bazarech tak skončí zhruba 12 procent vozů už během prvního roku použití. A to je opravdu vysoké číslo.

Land Rover Discovery Sport

Stejně jako Evoque, i Land Rover Discovery Sport trpí podobnými problémy. Na první pohled kvalitní, luxusní a komfortní auto ukazuje, že vlivem vyšších nákladů a možným problémům se spolehlivostí nemá mezi majiteli až tak dobrou pověst, jak by mohlo mít.

Mini Clubman

Na první pohled stylové auto. Je však třeba počítat s tím, že je to více design než praktičnost. Pokud to nevíte hned při koupi, můžete být z vlastnictví tohoto vozu zklamáni. A proto tento model také patří do našeho žebříčku aut s nepříliš skvělou pověstí.

Diskuze Vstoupit do diskuze
61 lidí právě čte
Autor článku

Daniel Hamžík

Zobrazit další články