Známé a ikonické Lamborghini Diablo z úspěšné bondovky je na prodej

                   

Těžko hledat někoho, kdo by nevěděl, kdo je to James Bond. Tento agent je nejenom charismatický milovník krásných žen, ale je to také milovník unikátních vozů. A není to vždy jenom Aston Martin, který se ve filmech ukazuje v celé své kráse. Pokud jste viděli film s názvem Dnes neumírej, v originálním názvu Die Another Day, tak jistě víte, že se v tomto snímku z roku 2002 objevilo také ikonické červené Lamborgini Diablo. A přesně tento vůz je nyní na prodej.

iZDROJ FOTOGRAFIE: Pixabay.com

Naprosto unikátní auto

I kdyby se Lamborgini Diablo v žádné bondovce neobjevilo, bude stále unikátní a jedinečné. To, že však bylo k vidění na stříbrném plátně, obecně zvyšuje celkovou prestiž vozu a tak i určitý zájem, a potřebu ho mít. A jedno takové je nyní na prodej v Beverly Hills, ve Spojených státech amerických. Jde o skutečný skvost, a to nejenom pokud jde o jeho unikátní design a líbivou, charakteristickou červenou barvu.

Nezapomínejme na to, že pod kapotou má toto Lamborgini Diablo z roku 1992 motor V12 o objemu 5,7 litrů, což je zárukou nejenom parádního zvuku, ale hlavně skvělého výkonu. Nájezd tohoto vozu je 45 205 kilometrů, což je také celkem příznivá hodnota, která zároveň ukazuje, že předchozí majitel neměl auto jenom ve své sbírce, ale že s ním skutečně jezdil a že ho používal. Možná i proto prodejce upozorňuje na nutný servis, související s výměnou spojky a dalších drobnějších servisních úkonů.

iZDROJ FOTOGRAFIE: Pixabay.com

Za kolik?

A za kolik se toto ikonické Lamborgini Diablo, které proslavila nejenom známá bondovka, prodává? Cena je stanovena na 119 500 amerických dolarů. V přepočtu k dnešnímu kurzu je to zhruba 2,8 milionu korun českých. Cena je to celkem vysoká, ale na druhou stranu pokud auto projde servisem, může mít za několik let podstatně vyšší hodnotu a stát se ceněným sběratelským artiklem, na kterém nový majitel jistě i něco vydělá, pokud by se rozhodl pro opětovný prodej.

Diskuze Vstoupit do diskuze
118 lidí právě čte
Autor článku

Daniel Hamžík

Zobrazit další články