Řidič kamionu ignoroval 3tunové omezení na mostě. Kolemjdoucí natočil, jak se po pár metrech propadl do řeky

V životě profesionálního řidiče je nejzásadnějším faktorem zodpovědnost. I jedno malé zaváhání totiž může stát mnoho lidí život.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Zodpovědnost je velmi důležitým, ne-li nejdůležitějším faktorem, pokud je řeč o práci profesionálního řidiče. Při každodenní jízdě s mnohatunovými soupravami jsou tito lidé vystaveni četným překvapením a musí umět vždy správně reagovat, jelikož jsou mnohdy v sázce lidské životy. Přestože se některým opatřením na silnici lze bez problémů vyhnout, v některých případech se to opravdu nevyplatí.

Chvíle nepozornosti, nebo úmyslné jednání? 

Například v Polsku je provoz vozidel na veřejných komunikacích omezen především zákazovými značkami, které na svá místa umísťuje příslušný orgán řídící dopravu. Tato omezení znamenají zákaz provozu v rozsahu vyplývajícím ze zákazové značky umístěné v organizaci dopravy. Kupříkladu zkratka „B-18“ znamená zákaz vjezdu vozidel s větší celkovou hmotností, než je uvedena na značce, a „B-19“ zákaz vjezdu vozidel s větším zatížením náprav, než je uvedeno na značce.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Podobně je tomu v podstatě po celém světě. Jde však především o to, že nejrůznější omezení, zákazy a příkazy, s nimiž se denně všichni setkáváme na silnicích, nejsou zavedeny jen tak bezdůvodně. Mají totiž předcházet případným tragédiím, které se v dopravě objevují na bázi každého dne. Každý řidič by se tak měl vždy těmito zavedenými pravidly řídit a samozřejmě se je nikdy nesnažit ignorovat. 

Dopravní předpisy jsou od toho, aby se dodržovaly

O tom, že pravidla nejsou zavedená jen tak bezdůvodně, se bolestně přesvědčil jeden řidič mnohatunového vozidla, jenž nerespektoval značku s omezením tonáže na mostě. Chvíli po vjezdu se konstrukce pod tíhou nákladního auta bohužel zhroutila. Řidič naštěstí nebyl nijak zraněn, ale škody na zařízení, a ještě hůře na infrastruktuře, budou jistě obrovské. Zveřejněné video by tak měl každý brát jako dostatečné varování.

Zdroj: АВТОМАНИЯ

Diskuze Vstoupit do diskuze
62 lidí právě čte
Autor článku

Michal Šimunek

Zobrazit další články