Uznávaní odborníci zveřejnili seznam aut, se kterými jsou lidé nejvíce spokojeni

                   

Spokojenost s autem není vždy samozřejmá. Někdy se stane, že koupíme vůz, který nám přidělá spíše starosti, než že by přinesl radosti. Jak toto eliminovat? Nejlépe tím, že si koupíme takové auto, se kterým jsou lidé nejvíce spokojeni. A přesně na jejich názory se zaměřili odborníci z JD Power a tak vznikl žebříček aut, se kterými jsou majitelé spokojeni nejvíce.

Které značky dominují?

Podívejme se společně na to, které značky aut podle JD Power dominují. Tedy které mají nejvíce bodů z důvodu, že jsou s nimi jejich majitelé nadmíru spokojeni. Je to například elektrická Tesla, která získala 896 bodů. Dále nelze zapomínat na Porsche, které získalo 881 bodů. A dobře si stál také Dodge s hodnocením 872 bodů.

iZDROJ FOTOGRAFIE: Pixabay.com

Porovnávány byly i prémiové značky

JD Power se zaměřil i na zmapování takzvaných prémiových značek, a určité spokojenosti s nimi. Kromě již zmíněného Porsche s počtem 881 bdů si dobře stojí také Lincoln – 876 bodů, Cadillac – 874 bodů, nebo také i v Evropě populární BMW – 869 bodů a samozřejmě neméně vyhledávaný Land Rover – 866 bodů. Naopak ne příliš pozitivně jsou hodnoceny značky Acura nebo Audi, které získaly shodně 845 bodů.

Jak jsou na tom populární značky?

Další zajímavou kategorií jsou populární značky aut. Sem se řadí zmíněný Dodge s počtem 872 bodů. A také je zde Ram – 871 bodů, GMC – 857, Ford – 853 a dále Mini – 846 bodů. Je vidět, že ve Spojených státech, kde průzkum probíhal, je obliba značek zcela jiná, než je tomu u nás, nebo na celém evropském trhu.

iZDROJ FOTOGRAFIE: Pixabay.com

Kterým značkám se příliš nedaří?

Zmapován byl také druhý konec žebříčku. Zde najdeme třeba Volkswagen – 832, Mitsubishi – 829, Chrysler – 828, ale dokonce je tu také Toyota – 825 a dále Jeep – 822. Pro jistotu připomeňme, že počet bodů odráží spokojenost majitelů s auty.

Dominují konkrétní modely

Podívat se lze i na konkrétní modely, které z daného srovnání vyšly nejlépe. Sem se řadí vozy Audi A3, BMW X6, Cadillac CT6, Genesis G70, Hyundai Veloster, Jaguar E-Pace, Nissan Armada a Nissan Maxima. Jak je vidět, jde o celkem zajímavý průřez napříč automobilovým trhem.

Diskuze Vstoupit do diskuze
82 lidí právě čte
Autor článku

Daniel Hamžík

Zobrazit další články